top of page

Live online leren

Maak kennis met de nieuwe manier van lesgeven! Ontdek methodisch didactisch aantrekkelijke mogelijkheden om online lessen en brainstormsessies interactief te maken. Leerlingen en leraren komen samen in een virtueel klaslokaal. De Vitual Team Room, vitero, biedt een virtuele omgeving die gemaakt is voor online trainingen en interactie. Adobe Connect wordt ook ingezet als virtueel klaslokaal, al is deze oplossing vanuit een andere invalshoek ontwikkeld. Blended Communication laat jou graag tijdens een demo zien wat de mogelijkheden zijn.

Waarom een virtual classroom?

Deze manier van lesgeven is een effectief alternatief voor de klassikale lesvorm. Het biedt meer interactiemogelijkheden dan het delen van kennis via een webinar of videoconferentie. In de virtuele klas wordt een klaslokaal nagebootst en is er sprake van direct contact tussen de docent en de leerlingen. Bij e-learning worden lessen niet op een vast tijdstip gegeven, maar kan de leerling lesstof online bekijken wanneer hij dat zelf wil. Studeren in zijn eigen tempo dus, maar wel onder online begeleiding van een docent.

Platform voor realistisch samenwerken

Vitero, Virtual Team Room, is een platform dat effectieve, virtuele trainingen en vergaderingen mogelijk maakt. In tegenstelling tot veel andere videoconferentie-oplossingen, ondersteunt vitero online samenwerking op een zeer realistische manier. Je ziet iedereen rondom een 'schoolbord' zitten waarop de docent de lesstof presenteert en leerlingen op allerlei manieren reacties kunnen geven. Het aantal 'stoelen' is eenvoudig aan te passen aan de groepsgrootte. Blended Communication biedt vitero-software as-a-service, advies en maatwerkoplossingen.

IMG-20200406-WA0009[50984].jpg

Laura van den Ouden, eigenaar en trainer bij Expert Trainers

Vitero wordt door deelnemers echt als virtueel klaslokaal ervaren door het ‘ik zie wat jij ziet’ principe. Het is gebruiksvriendelijk: je kunt snel inloggen, het is veilig en je kunt makkelijk switchen tussen functionaliteiten en break-outrooms. Er zijn leuke oefeningen mogelijk door het brainstormen met geeltjes en stickers plakken.”

De Virtual Classroom training

Blended Communication biedt trainingen waarmee je zelfstandig leert werken met de virtual classroom technologie. Je ontwikkelt daarnaast vaardigheden om een online programma vorm te geven. Hoe bouw je een online training op zodat je focus behoudt? Welke keuzes maak je bij het ontwerpen van je lesprogramma?

Lees meer over vitero trainingen

Synchroon en asynchroon online leren

Ongeacht of dit op afstand (online) of op locatie gebeurt, zodra er kennisdeling met een groep plaatsvindt, wordt vaak de term synchroon (gelijktijdig) leren gebruikt. Asynchroon leren is daarentegen tijd- en plaats onafhankelijk en hierbij wordt meestal gebruik gemaakt van een digitale leeromgeving. Dit zijn vaak kostbare en complexe platformen met enorm veel functies en mogelijkheden. Er zijn echter ook eenvoudige, maar krachtige specifieke tools beschikbaar, die zonder grote investering snel zijn in te zetten.

 

Lees meer over interactieve leeromgevingen.  

© 2023 Blended Communication B.V.

bottom of page