Trainingen

Kennis en informatie delen, de boodschap overbrengen of een vaardigheid overdragen, oftewel communiceren, is een vak. Het is niet voor niks dat er een zeer ruim aanbod is van trainingen en opleidingen die zich richten op deze vaardigheid. Zodra er meerdere middelen worden ingezet voor vergaderingen, overleg of trainingen, dan heeft dit impact op de communicatie. Blended Communication biedt een breed scala aan trainingen, die helpen in het gebruik van de technologie, het geschikt maken van de gebruikte materialen en het overbrengen van de boodschap.

Inhoudelijke trainingen

Wil je een online training ontwikkelen? Of ben je op zoek naar de beste manier om reeds bestaand materiaal, powerpoints en lesmateriaal  geschikt te maken voor een online omgeving waarmee de kern van de boodschap behouden blijft? Blended Communication faciliteert in trainingen die je helpen om jouw online omgeving op een bruikbare en doelgerichte manier in te richten.

Ieder z'n vak

Natuurlijk is veel kennis en ervaring binnen onze eigen organisatie aanwezig, maar wij werken graag samen met andere communicatieprofessionals. Een mooi voorbeeld is PLUQ Proud Presentations die als geen ander begrijpt hoe je via een camera de boodschap moet overbrengen. Kijk zelf maar....

 

Virtual Classroom trainer

Het doel van dit programma is om trainers een basis te geven om als online trainer in een Virtual Classroom aan de slag te kunnen gaan. Je leert zelfstandig werken met de technologie met veel mogelijkheden voor interactie. Ook de opbouw van een online training maakt onderdeel uit van het programma.

 

Ontwerp je online training

Deze training maakt deel uit van het programma Virtual Classroom trainer, maar is ook verkrijgbaar als losse training voor iedereen die een online training of programma wil ontwikkelen. Tijdens deze training ontwikkel je de vaardigheden om een online programma vorm te geven. Hoe passen bestaand materiaal en PowerPoint presentaties in een online programma? Hoe kun je toch de kern van de boodschap overbrengen? Je leert hoe je een online training opbouwt, de focus behoudt en om keuzes te maken. Wat zet je wel en wat zet je niet in bij jouw online training? 

 

Webinar-coaching

Als trainer, expert of coach wil je online zichtbaar zijn. Welke vraagstukken zijn er op het moment dat je voor het eerst een webinar of online seminar wilt geven. Met webinar-coaching adviseren wij hoe je je op een efficiënte wijze voorbereidt op een online bijeenkomst of webinar: waar begin je, welke webinar tool is hiervoor geschikt? Ook de uitnodigingen en registratiemogelijkheden worden behandeld.

 

Product-specifieke trainingen

De inzet van technologie valt of staat bij de kennis en kunde in het gebruik. Wij besteden daarom, zeker in de beginfase, veel tijd om onze klanten te helpen bekend te worden met de betreffende oplossingen. Van alle producten en diensten die wij aanbieden, geven wij gebruikerstrainingen.

De oplossingen op het gebied van webconferenties zijn gebruiksvriendelijk en toegankelijk. De deelnemers hoeven geen specifieke computerkennis te hebben om de virtuele omgeving te benaderen. Ben je moderator, mediator of trainer, dan zijn er wel speciale vaardigheden waarin je jezelf kunt trainen. Je leert de tools optimaal te benutten. 

Blended Communication laat jouw vergadering succesvol verlopen en zorgt door de inzet van de juiste toepassingen op het juiste moment voor voldoende interactie. Wij faciliteren diverse product-gerelateerde trainingen, gericht op het gebruik van de technologie voor onder andere:

Adobe Connect
HiHaHo
StarLeaf

Adobe Connect

Blended Communication biedt je een product-specifieke training voor Adobe Connect. De training is gericht op het stap voor stap leren werken met de tools die binnen Adobe Connect worden aangeboden en welke bijdragen aan een efficiënte, effectieve online meeting met voldoende interactie. Ook ervaar je de mogelijkheden om binnen Adobe Connect jouw online meeting te personaliseren door het toevoegen van jouw eigen huisstijl en logo.

Je leert zelfstandig werken met Adobe Connect, de Virtual Classroom tool met veel mogelijkheden voor interactie. De lessen bevatten veel videomateriaal, tutorials en tips, waarmee je zelf stap voor stap leert werken met deze tool.

 

vitero

Zowel voor (co-) moderatoren en deelnemers wordt vitero als zeer eenvoudig ervaren. Binnen enkele minuten zijn nieuwe gebruikers bekend met vitero. Vanwege de ergonomie en de eenvoudige gebruikersinterface is het aanwijzen van de feedbackmogelijkheden door de deelnemers al voldoende om een sessie te beginnen. Vitero is op een dusdanige manier vormgegeven dat geen enkele speciale computerkennis nodig is om deel te nemen. Indien nodig kan de trainer of moderator helpen om bijvoorbeeld op afstand de audio- en microfooninstellingen aan te passen of met een aanwijspijl knoppen aan te wijzen en verbaal of via een tekstbericht instructies te geven.

Professionele Digitale Moderatie

Het is voor voorzitters en trainers belangrijk om te weten wat de mogelijkheden, maar ook de beperkingen zijn van digitale moderatie. Het bijwonen van een training wordt daarom aanbevolen. Afhankelijk van de aard (training of vergadering), het aantal deelnemers en de mate van interactie, biedt Blended Communication een verscheidenheid aan vitero-trainingen om optimaal voorbereid te zijn voor het houden van een online sessie.

Actief betrekken van deelnemers in de online training

Het is aangetoond dat interactief opgedane kennis beter en langer ‘blijft hangen’ en dat vergaderingen waarbij de deelnemers interactief worden betrokken waardevoller zijn voor deelnemers. Het betrekken van personen is vooral van belang bij virtuele trainingen. Vanwege het gemis van fysieke aanwezigheid, neigen deelnemers zich te ontwikkelen tot een passieve waarnemer. Dit is de reden waarom onze trainingen, naast de technische details, ook elementen bevatten hoe de beschikbare functies en mogelijkheden kunnen worden ingezet om het ‘mentale afdwalen’ te voorkomen en hoe deelnemers succesvol betrokken kunnen worden bij de online training.

Effectieve online meetings

De voorzitter heeft veel (maar niet alleen) invloed op een succesvolle virtuele vergadering van meer dan drie personen. Afhankelijk van de bedrijfscultuur, het aantal deelnemers en het doel van de vergadering, biedt vitero diverse faciliterende functies en mogelijkheden. Verschillende instelbare gereedschappen zijn beschikbaar om gestructureerde online vergaderingen voor grote groepen te organiseren of voor één-op-één gesprekken. Tijdens vitero-trainingen leren voorzitters deze gereedschappen optimaal te gebruiken.

Goed getraind voor de eerste vitero-sessie

Leer de mogelijkheden van vitero van ervaren experts en oefen met anderen de verschillende functies en mogelijkheden. Hoe meer je weet over de eigenschappen, des te creatiever kun je in vitero communiceren. In onze trainingen leggen we de nadruk op interactieve communicatie, beantwoorden we vragen van de deelnemers en zorgen we voor een open en prettige sfeer. Bovendien krijgt elke deelnemer een eigen virtuele ruimte waar alleen of met een andere deelnemer kan worden geoefend.

 

WebEx (Cisco Collaboration Rooms)

Van browser tot bestuursvergadering: maak kennis met de kwaliteit van video, audio en content sharing die speciaal toegespitst is op het bedrijfsleven met Cisco Collaboration Meeting Rooms (WebEx). Hoe trek je de aandacht van collega’s, klanten en partners en hoe houd je deze vast? Leer hoe je middels het uitsturen van een unieke ID ad-hoc en spontane meetings in jouw Personal Meeting Room kunt houden, of deze vooraf te plannen. Blended Communication bied jou een product-specifieke training voor WebEx. De training is gericht op het stap voor stap leren werken met de tools die binnen WebEx beschikbaar zijn en die bijdragen aan een efficiënte, effectieve online vergadering.

Bluejeans

Gezien de eenvoud van het product wordt voor BlueJeans een gratis training aangeboden. Tijdens deze training leer je hoe videovergaderingen gepland worden en hoe je deze zelf kunt voorzitten. Onze trainers hebben jarenlange ervaring in web- en videoconferenties, dus je bent er zeker van dat je leert van ervaren professionals.