Trainingen

Kennis en informatie delen, de boodschap overbrengen of een vaardigheid overdragen, oftewel communiceren, is een vak. Het is niet voor niks dat er een zeer ruim aanbod is van trainingen en opleidingen die zich richten op deze vaardigheid. Zodra er meerdere middelen worden ingezet voor vergaderingen, overleg of trainingen, dan heeft dit impact op de communicatie. Blended Communication biedt een breed scala aan trainingen, die helpen in het gebruik van de technologie, het geschikt maken van de gebruikte materialen en het overbrengen van de boodschap.

Inhoudelijke trainingen

U wilt uw online training ontwikkelen en bent op zoek naar de beste manier om reeds bestaand materiaal, powerpoints en lesmateriaal  geschikt te maken voor een online omgeving. Hoe behoudt u de kern van de boodschap en brengt u deze goed over.

Blended Communication faciliteert in trainingen welke u helpen om uw online omgeving op een bruikbare en doelgerichte manier in te richten.

Ieder z'n vak

Natuurlijk is veel kennis en ervaring binnen onze eigen organisatie aanwezig, maar wij werken graag samen met andere communicatie professionals. Een mooi voorbeeld is PLUQ Proud Presentations die als geen ander begrijpt hoe je via een camera de boodschap moet overbrengen. Kijk zelf maar....

 

Virtual Classroom trainer

Het doel van dit programma is om trainers een basis te geven om als online trainer in een Virtual Classroom aan de slag te kunnen gaan. Je leert zelfstandig werken met de technologie met veel mogelijkheden voor interactie. Ook de opbouw van een online training maakt onderdeel uit van het programma.

 

Ontwerp je online training

Deze training maakt deel uit van het programma Virtual Classroom trainer, maar is ook verkrijgbaar als losse training voor iedereen die een online training of programma wil ontwikkelen. Tijdens deze training ontwikkelt u de vaardigheden om een online programma vorm te geven. Hoe passen bestaand materiaal en PowerPoint presentaties in een online programma. Hoe kunt u toch de kern van de “boodschap” overbrengen. U leert hoe u een online training opbouwt, de focus behoudt en om keuzes te maken. Wat zet u wel en wat zet u niet in uw online training.

 

Webinar-coaching

Als trainer, expert of coach wil je online zichtbaar zijn. Welke vraagstukken zijn er op het moment dat je voor het eerst een webinar of online seminar wilt geven. Met webinar-coaching adviseren wij hoe u zich op een efficiënte wijze voorbereidt op een online bijeenkomst of webinar: waar begint u, welke webinar tool is hiervoor geschikt, maar ook de uitnodigingen en registratie-mogelijkheden worden behandeld.

 

Product specifieke trainingen

De inzet van technologie valt of staat bij de kennis en kunde in het gebruik. Blended Communication spendeert daarom veel tijd, zeker in de beginfase, om onze klanten te helpen bekend te worden met de betreffende oplossingen. Van alle producten en diensten die wij voeren geven wij gebruikers trainingen.

De oplossingen op het gebied van webconferencing zijn gebruiksvriendelijk en toegankelijk. De deelnemers hoeven geen specifieke computerkennis te hebben om de virtuele omgeving te benaderen. Bent u moderator, mediator of trainer, dan zijn er wel speciale vaardigheden waarin u zichzelf kunt trainen. U leert de tools, welke u geboden worden, optimaal te benutten.

Blended Communication laat uw vergadering succesvol verlopen en zorgt door de inzet van de juiste toepassingen op het juiste moment voor voldoende interactie. Wij faciliteren diverse product gerelateerde trainingen, gericht op het gebruik van de technologie voor onder andere:

Adobe Connect

Blended Communication biedt u een product specifieke training voor Adobe Connect. De training is gericht op het stap voor stap leren werken met de tools die binnen Adobe Connect worden aangeboden en welke bijdragen aan een efficiënte, effectieve online meeting met voldoende interactie. Ook ervaart u de mogelijkheden om binnen Adobe Connect uw online meeting te personaliseren door het toevoegen van uw eigen huisstijl en logo.

Je leert zelfstandig werken met Adobe Connect, de Virtual Classroom tool met veel mogelijkheden voor interactie. De lessen bevatten veel videomateriaal, tutorials en tips, waarmee je zelf stap voor stap leert werken met deze tool.

 

vitero

Zowel voor (co-) moderatoren en deelnemers wordt vitero als zeer eenvoudig ervaren. Binnen enkele minuten zijn nieuwe gebruikers bekend met vitero. Vanwege de ergonomie en de eenvoudige gebruikers interface is het aanwijzen van de feedback mogelijkheden door de deelnemers al voldoende om een sessie te beginnen. vitero is op een dusdanige manier vormgegeven dat geen enkele speciale computer kennis nodig is om deel te nemen. Indien nodig kan de trainer of moderator helpen om bijvoorbeeld op afstand de audio microfoon instellingen aan te passen of met een aanwijs pijl knoppen aanwijzen en verbaal of via een tekstbericht instructies te geven.

Professionele Digitale Moderatie

Het is voor voorzitters en trainers belangrijk om te weten wat de mogelijkheden, maar ook beperkingen zijn van digitale moderatie. Het bijwonen van een training wordt daarom aanbevolen. Afhankelijk van de aard (training of vergadering), het aantal deelnemers en de mate van interactie, biedt Blended Communication een verscheidenheid aan vitero trainingen om optimaal voorbereid te zijn voor het houden van een online sessie.

Actief betrekken van deelnemers in de online training

Het is aangetoond dat interactief opgedane kennis beter en langer ‘blijft hangen’ en dat vergaderingen waarbij de deelnemers interactief worden betrokken, waardevoller zijn voor deelnemers. Het betrekken van personen is vooral van belang bij virtuele trainingen. Vanwege het gemis van fysieke aanwezigheid, neigen deelnemers zich te ontwikkelen tot een passieve waarnemer. Dit is de reden waarom onze trainingen, naast de technische details, ook elementen bevatten hoe de beschikbare functies en mogelijkheden kunnen worden ingezet om het ‘mentale afdwalen’ te voorkomen en hoe deelnemers succesvol betrokken kunnen worden bij de online training.

Effectieve online meetings

De voorzitter heeft veel (maar niet alleen) invloed op een succesvolle virtuele vergadering van meer dan drie personen. Afhankelijk van de bedrijfscultuur, het aantal deelnemers en het doel van de vergadering, biedt vitero diverse faciliterende functies en mogelijkheden. Verschillende instelbare gereedschappen zijn beschikbaar om gestructureerde online vergaderingen voor grote groepen te organiseren of voor één op één gesprekken. Tijdens vitero trainingen leren voorzitters deze gereedschappen optimaal te gebruiken.

Goed getraind voor de eerste vitero sessie

Leer de mogelijkheden van vitero van ervaren experts en oefen met anderen de verschillende functies en mogelijkheden. Hoe meer je weet over de eigenschappen, des te creatiever kun je in vitero communiceren. In onze trainingen leggen we de nadruk op interactieve communicatie, beantwoorden we vragen van de deelnemers en zorgen we voor een open en prettige sfeer. Bovendien krijgt elke deelnemer een eigen virtuele ruimte waar alleen of met een andere deelnemer kan worden geoefend.

 

WebEx (Cisco Collaboration Rooms)

Van browser tot bestuursvergadering: maak kennis met de kwaliteit van video, audio en content sharing die speciaal toegespitst is op het bedrijfsleven met Cisco Collaboration Meeting Rooms (WebEx). Hoe trek je de aandacht van collega’s, klanten en partners en hoe houd je deze vast. Leer hoe je middels het uitsturen van een unieke ID ad-hoc en spontane meetings in uw Personal Meeting Room kunt houden, of deze vooraf te plannen. Blended Communication biedt u een product specifieke training voor WebEx. De training is gericht op het stap voor stap leren werken met de tools die binnen WebEx beschikbaar zijn en welke bijdragen aan een efficiënte, effectieve online vergadering.

Bluejeans

Gezien de eenvoud van het product wordt voor BlueJeans een gratis training aangeboden. Tijdens deze training leert u hoe video vergaderingen gepland worden en hoe u deze zelf kunt voorzitten. Onze trainers hebben jaren ervaring in web en video conferencing, dus u bent er zeker van dat u leert van ervaren professionals.

 
 
 
 

Contact

 Adres. W. Dreesweg 6A, 1314 VB Almere  Nederland

Tel. +31 36 767 02 95

© 2021 by Blended Communication B.V.