top of page

Adobe Connect update


Onlangs is Adobe Connect 11.0.6 uitgerold, samen met een nieuwe versie van Adobe Connect applicatie. Meer informatie over Adobe Connect 11.0.6 vindt u hier.Het einde van Adobe Flash Player

Het einde van Adobe Flash Player nadert. Na 31 december 2020 stopt Adobe met het ondersteunen en updaten van Flash Player. Vanaf 12 januari 2021 blokkeert Adobe de uitvoering van Flash-inhoud en raadt alle gebruikers aan Flash Player nu al te verwijderen, aangezien updates van Flash Player na 31 december 2020 niet meer worden uitgevoerd. HTML5 is door de jaren heen sterk ontwikkeld en is het alternatief voor Flash. Met de introductie van Adobe Connect 11.0 zijn de Adobe Connect Meeting Applicatie en veel van de beheerpagina's volledig aangepast. Op de algemene informatiepagina van Adobe Flash Player EOL vindt u meer informatie. U leest het hier.


Camera's niet gedetecteerd in Adobe Connect bij gebruik van ‘Big Sur’


Apple heeft een nieuw Macintosh-besturingssysteem 'Big Sur'. Helaas is er een probleem ontstaan voor Adobe Connect gebruikers, die een update nodig hebben voor de Adobe Connect Meeting applicatie voor Mac Clients. De eerdere Adobe Connect applicatie voor de Mac (versie 2020.6.7 en eerder) kan, bij gebruik van het Big Sur-besturingssysteem geen enkele camera detecteren, inclusief de ingebouwde FaceTime-camera's in MacBooks. Adobe heeft het probleem opgelost. Gebruikers die Big Sur OS hebben geïnstalleerd en die hun camera willen delen, kunnen de laatste versie (2020.10.3) van Adobe Connect Meeting Application for Mac Clients downloaden. U leest het hier.


Adobe Connect 11 standaard of klassieke weergave?


Standaard worden alle Adobe Connect 11 accounts geopend in de vertrouwde klassieke vergaderweergave die u gewend bent. Als Adobe Connect beheerder kunt u dit voor het hele account aanpassen naar standaard of klassiek. De beheerder van een meeting kan dit ook aanpassen. Meer informatie over hoe u dit kunt aanpassen, vindt u hier.


Comments


bottom of page