top of page

Awards voor AUDI en vitero


“Leading in the crisis and after” – voor dit project ontvingen AUDI AG en vitero GmbH de eLearning AWARD 2021 in de categorie “Synchroon leren”. Het digitale trainingsformat is gezamenlijk ontwikkeld om managers in de retail op te leiden.

Van face-to-face events naar online trainingen in zeer korte tijd: Het jaar 2020 met de Corona-crisis verhoogde bij Audi de behoefte aan een verdere virtualisatie van bestaande formats. De digitale trainingen moeten ook zo dicht mogelijk bij de realiteit zijn en de interactie tussen trainer en leerling en de interactie tussen de lerenden behouden. De mogelijkheid tot uitwisseling en reflectie waren twee essentiële eisen waaraan ook virtueel via vitero kon worden voldaan.


Met “Leading in the crisis and after” is een compact en spannend format gecreëerd – met vier live online trainingen van elk 90 minuten. Het resultaat is indrukwekkend: in zeer korte tijd werd de training een integraal onderdeel van het trainingsprogramma voor managers in de retail. In 2020 hebben ruim 900 specialisten en managers de opleiding succesvol afgerond. De deelnemers benadrukken vooral het onderhoudende karakter in hun consequent positieve feedback.


Het succes van het project illustreert het potentieel van het digitale aanbieden van trainingen, zegt Heiko Schmidt, hoofd Retailer Development / Training Duitsland: “Onderwijs is niet langer locatiegebonden. Onderwijs is een vloeiend proces dat door intermodale hybridisatie overal en altijd kan plaatsvinden, oftewel: digital plus presence.”

bottom of page