top of page

vitero

ongeëvenaard online samenwerken

Vitero UPDATE v3.0.png
Virtual Team Room

vitero staat voor virtual team room en is software die effectieve virtuele trainingen en vergaderingen mogelijk maakt. In tegenstelling tot veel andere webconferencing oplossingen, ondersteunt vitero op een zeer realistische manier online samenwerking. De spin-off van het Duitse Fraunhofer Instituut biedt een ongekend aantal functies en mogelijkheden op het gebied van ‘realtime’ en gelijktijdige online communicatie en samenwerking.  Een zeer breed palet aan toepassingen wordt door vitero ondersteund, zoals: web conferencing, webinars, live e-learing (virtual classroom), beeldscherm delen, webcasts, online mediation, e-health (met name teletherapie) en e-collaboration.

Blended Communication biedt passende vitero software, advies en maatwerk oplossingen. Daarnaast is een breed scala aan trainingen beschikbaar voor één op één communicatie tot webcasts van duizend of meer personen.

vitero voor Web Conferencing / Online Meetings

De uitdagingen die voortvloeien uit de steeds verder toenemende globalisering en voortdurende technologische versnelling, zijn aanleiding voor veelvuldig intern-, en extern overleg. Het resultaat: frequente zakenreizen naar collega’s partners, klanten en leveranciers zorgen voor hoge kosten, een enorm verlies van tijd en potentieel veel stress en dan hebben we het nog niet eens over de negatieve invloed op het milieu. De behoefte om te communiceren gaat echter vaak verder en is veel complexer dan een telefonische vergadering en e-mails. Een organisatie kan tegenwoordig niet meer zonder een goed communicatie netwerk. Toch is fysieke aanwezigheid niet perse nodig. Virtuele vergaderingen in vitero zijn eenvoudiger, sneller, goedkoper en vaak zelf effectiever dan een vergadering die fysiek op één locatie plaatsvindt.

Voor effectieve samenwerking

Een belangrijk voordeel van webconferenties met vitero in vergelijking tot de klassieke telefoon, video of webconferenties ligt in zijn gepatenteerde ergonomie. De grafische gebruikersinterface geeft direct een overzicht van de aanwezigen in de kamer, vergelijkbaar met situaties waarbij deelnemers fysiek aanwezig zijn. Ook is direct  duidelijk wie er bijvoorbeeld spreekt en presenteert en wie de rol van voorzitter heeft. Op deze manier kunnen de vergaderingen op een gestructureerde wijze worden uitgevoerd; deelnemers onderbreken elkaar niet zoals tijdens een ‘telefonische vergadering’. Naast foto’s en live-beeld (via webcam) en audio (via telefoon of VoIP) zijn er vele handige mogelijkheden om te communiceren en te visualiseren. Er kunnen bijvoorbeeld online enquêtes worden gedaan, online in documenten worden samengewerkt en ook kan de gehele groep bijvoorbeeld in kleinere groepen worden opgesplitst.

Snel en eenvoudig opstarten van een sessie

Om deel te nemen aan een vergadering is geen installatie, beheer rechten, plug-ins, add-ins, flash players of ActiveX noodzakelijk. Bovendien is de gebruiker niet gebonden aan specifieke browsers, browser versies of instellingen. Er kan zelfs verbinding worden gemaakt met medewerkers van bedrijven die zeer hoge veiligheidsnormen hebben. Doormiddel van een login of via een link kunnen deelnemers in enkele minuten deelnemen aan een vergadering.

De vitero Outlook AddIn maakt het zelfs nog eenvoudiger: zonder enige training en kennis van vitero kunnen afspraken voor vitero sessies in Outlook worden gemaakt. Gebruikersaccounts zijn niet noodzakelijk. De deelnemers kunnen zich zelf registreren of zonder registratie deelnemen. Op deze manier kunnen spontane vergaderingen worden plaatsvinden.

bottom of page