Trainingen

vitero

Voor elke gebruiker is vitero zeer eenvoudig. In enkele minuten zijn nieuwe gebruikers bekend met vitero. Vanwege de ergonomie en de eenvoudige gebruikers interface is het aanwijzen van de feedback mogelijkheden door de deelnemers al voldoende om een sessie te beginnen. vitero is op een dusdanige manier vormgegeven dat geen enkele speciale computer kennis nodig is om deel te nemen. Indien noodzakelijk kan de trainer of moderator helpen om bijvoorbeeld op afstand de audio microfoon instellingen aan te passen of met een aanwijs pijl knoppen aan te wijzen en verbaal of via een tekstbericht instructies te geven.

Professionele Digitale Moderatie

Het is voor voorzitters en trainers belangrijk om te weten wat de mogelijkheden, maar ook beperkingen zijn van digitale moderatie. Het bijwonen van een training die past bij de situatie wordt daarom aanbevolen. Afhankelijk van de aard (training of vergadering), het aantal deelnemers en de mate van interactie, biedt Blended Communication een verscheidenheid aan vitero trainingen om optimaal voorbereid te zijn voor het houden van een online sessie.

Actief betrekken van deelnemers in de online training

Het is aangetoond dat interactief opgedane kennis beter en langer ‘blijft hangen’ en dat vergaderingen waarbij de deelnemers interactief worden betrokken, waardevoller zijn voor deelnemers. Het betrekken van personen is vooral van belang bij virtuele trainingen. Vanwege het gemis van fysieke aanwezigheid, neigen deelnemers zich te ontwikkelen tot een passieve waarnemer. Dit is de reden waarom onze trainingen, naast de technische details, ook elementen bevatten hoe de beschikbare functies en mogelijkheden kunnen worden ingezet om het ‘mentale afdwalen’ te voorkomen en hoe deelnemers succesvol betrokken kunnen worden bij de online training.

Effectieve online meetings

De voorzitter heeft veel (maar niet alleen) invloed op een succesvolle virtuele vergadering van meer dan drie personen. Afhankelijk van de bedrijfscultuur, het aantal deelnemers en het doel van de vergadering, biedt vitero diverse faciliterende functies en mogelijkheden. Verschillende instelbare gereedschappen zijn beschikbaar om gestructureerde online vergaderingen voor grote groepen te organiseren of voor één op één gesprekken. Tijdens vitero trainingen leren voorzitters deze gereedschappen optimaal te gebruiken.

Goed getraind voor de eerste vitero sessie

Leer de mogelijkheden van vitero van ervaren experts en oefen met anderen de verschillende functies en mogelijkheden. Hoe meer je weet over de eigenschappen, des te creatiever kun je in vitero communiceren. In onze trainingen leggen we de nadruk op interactieve communicatie, beantwoorden we vragen van de deelnemers en zorgen we voor een open en prettige sfeer. Bovendien krijgt elke deelnemer een eigen virtuele ruimte waar alleen of met een andere deelnemer kan worden geoefend.

=

Basic training voor voorzitters

  • Leer hoe je effectief een online vergadering in vitero moet voorzitten
  • Ideaal voor project-, en team managers, afdelingshoofden, externe moderatoren, hoofden van divisies, voorzitters van comités
=

Advanced training voor voorzitters

  • Leer hoe je complexe vergadering voor grotere groepen in vitero moet voorzitten
  • Ideaal voor project managers, team managers en voorzitters
=

Moderatie training voor trainers

  • Leer hoe je live online trainingen voor groepen tot 20 personen didactisch moet structuren
  • Ideaal voor online trainers / sprekers en geïnteresseerden in methoden en didactiek
=

Voor organisatoren van sessies

  • Leer hoe je met behulp van het Vitero Management Systeem (VMS) online trainingen kunt voorbereiden en plannen
=

Basic training voor mediators

  • Leer hoe online conflictoplossing in vitero kunt doen
  • Ideaal voor mediators die volledig online mediation willen bieden

Voor groepen van vier personen of meer kunnen organisatie specifieke trainingen worden samengesteld. Wij ontwikkelen graag samen u een programma dat specifiek is afgestemd op uw situatie. Neem gerust contact met ons op!