Videoconsults in de zorg? 5 redenen om hier direct mee te beginnen:
1. Jouw bestaande werkwijze blijft hetzelfde

Het spreekuur zoals je gewend bent, maar dan via video. Zelfs de wachtkamer is online beschikbaar.
 

2. Efficiënt, overzichtelijk en duidelijk

Afspraken voor het online videoconsult worden per mail bevestigd aan de cliënt. Alle afspraken verschijnen in de agenda van alle betrokken personen.
 

3. Persoonlijk, mis geen detail

Jouw consult blijft vrijwel hetzelfde doordat je elkaar 'gewoon' ziet, inclusief non-verbale communicatie en visuele interactie.
 

4. Eenvoudige en veilige technologie zonder installatie

Met één klik op de link komt het gesprek tot stand. De cliënt hoeft niets te installeren of in te voeren; er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.
 

5. Flexibel en onafhankelijk van bestaande IT-systemen

Koppelingen met andere IT-systemen zijn mogelijk, maar voor het opzetten van een videoconsult is alleen een internetverbinding en een browser nodig, meer niet. 

Online videoconsults

Een dag vol afspraken en daarnaast nog de nodige administratieve werkzaamheden? Heb je het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten? Naast de reguliere afspraken op kantoor, breng je veel tijd in de auto door voor afspraken met cliënten op locatie, periodieke werkgeversafspraken of evaluaties die veel (reis)tijd kosten. Is het wel echt noodzakelijk om al jouw afspraken (fysiek) face-2-face houden of is er ruimte voor een eigentijdse en efficiënte manier om dit te doen? Heb je bij belafspraken achteraf soms het gevoel dat je de reactie van de ander had willen zien? Denk eens aan online videoconsults! 

Flexibel en veilig

Wil je bijvoorbeeld een (röntgen)foto, dossier of een re-integratieplan bespreken, dan kun je deze tijdens het videoconsult op het scherm tonen, terwijl je cliënt en jij ook nog allebei in beeld blijven. Het persoonlijke contact blijft en de wederzijdse interactie is voor beiden zichtbaar. Je mist geen enkel detail. Als dat nodig is, kan een second opinion tijdens het gesprek plaatsvinden. Voeg dan eenvoudig en veilig een andere arts toe aan het gesprek.

Een videoconsult zal niet snel het fysieke contactmoment van de (bedrijfs)arts vervangen, maar kan zeker de tussentijdse afspraken efficiënter en kwalitatief beter maken.

Een voorbeeld in de arbeidszorg