Videoconsults in de zorg? 5 redenen om hier direct mee te beginnen:
1. Uw bestaande werkwijze blijft hetzelfde

Het spreekuur zoals u gewend bent, maar dan via video. Zelfs de wachtkamer is online beschikbaar.
 

2. Efficiënt, overzichtelijk en duidelijk

Afspraken voor het online videoconsult worden per mail bevestigd aan de client. Alle afspraken verschijnen in de agenda van alle betrokken personen.
 

3. Persoonlijk, mis geen detail

Uw consult blijft nagenoeg hetzelfde doordat u elkaar “gewoon” ziet, inclusief non verbale communicatie en visuele interactie.
 

4. Eenvoudige en veilige technologie zonder installatie

Met één klik op de link komt het gesprek tot stand. De client hoeft niets te installeren of in te voeren; er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.
 

5. Flexibel en onafhankelijk van bestaande IT systemen

Koppelingen met andere IT systemen zijn mogelijk, maar voor het opzetten van een videoconsult is alleen een internetverbinding en een browser nodig, meer niet

Online video consults

Een dag vol afspraken en daarnaast nog de nodige administratieve werkzaamheden? Bekend met het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten? Naast de reguliere afspraken op kantoor veel tijd in de auto voor afspraken met cliënten op locatie, periodieke werkgeversafspraken of evaluaties die veel (reis)tijd kosten?
Is het noodzakelijk om al uw afspraken (fysiek) face-2-face houden of is er ruimte voor een eigentijdse en efficiënte manier om dit te doen? Heeft u bij belafspraken achteraf soms het gevoel dat u de reactie van de ander had willen zien? Heeft u wel eens gedacht aan online videoconsults?

Flexibel en veilig

Wilt u bijvoorbeeld een (röntgen)foto, dossier of een re-integratie plan bespreken, dan kunt u deze tijdens het videoconsult op het scherm tonen, waarbij u en uw cliënt ook nog gewoon in beeld blijven. Het persoonlijke contact blijft en de wederzijdse interactie is voor beiden zichtbaar. U mist geen enkel detail. Indien nodig kan een second opinion tijdens het gesprek plaats vinden. Voeg op dezelfde wijze eenvoudig en veilig een andere arts toe aan het gesprek.

Een videoconsult zal niet snel het fysieke contactmoment van de (bedrijfs)arts vervangen, maar kan zeker de tussentijdse afspraken efficiënter en kwalitatief beter maken.

Een voorbeeld in de arbeidszorg

Contact

 Adres. W. Dreesweg 6A, 1314 VB Almere  Nederland

Tel. +31 36 767 02 95

© 2020 by Blended Communication B.V.