Virtual classroom

Een virtueel klaslokaal waar leerlingen en leraren in een digitale ruimte bijeenkomen, dat is een virtual classroom. Sinds de coronacrisis hebben veel onderwijsinstellingen gekozen voor een vorm van een virtual classroom en maakt Nederland kennis met deze manier van lesgeven.


Blended Communication biedt verschillende technologieën aan om in een online omgeving les te geven, onder andere de virtual team room.

Wij kunnen u helpen bij het adviseren en implementeren van de virtual classroom en de training van uw docenten. Wij vertellen u graag meer en in deze virtuele ruimte over de virtuele klas.

Waarom een virtual classroom?


Het is een nieuwe manier van lesgeven waarbij er meer interactiemogelijkheden zijn dan bijvoorbeeld het delen van kennis via een webinar of video conferentie. Het is een aanvulling en/of alternatief voor de klassikale lesvorm en e-learning.
In het geval van e-learning worden lessen niet op een vast tijdstip gegeven, maar kan de leerling lesstof online bekijken wanneer hij/zij wilt. Het voordeel is dat de leerling in eigen tempo, maar vaak wel onder online begeleiding van een docent, kan studeren. In de virtuele klas wordt een klaslokaal nagebootst en is er sprake van (live) interactie. Het is een effectieve en interactieve leerervaring. Online live leren biedt tal van voordelen, zoals live interactie en direct contact tussen de docent en de leerlingen.


Hoe Blended Communication u kan helpen met een virtual classroom

Blended Communication helpt bedrijven en organisaties bij  met oplossingen voor online leren en communiceren. Voor de virtual classroom hebben wij oplossingen, zoals vitero.

 

Vitero staat voor virtual team room en is software die effectieve virtuele trainingen en vergaderingen mogelijk maakt. In tegenstelling tot veel andere webconferencing oplossingen, ondersteunt vitero op een zeer realistische manier online samenwerking. Blended Communication biedt de vitero software, maar ook advies en maatwerk oplossingen. Daarnaast is een breed scala aan trainingen beschikbaar voor één op één communicatie tot webcasts van duizend of meer personen.

 
Wat is de Virtual Classroom training?

Het doel van dit programma is om trainers een basis te geven om als online trainer in een Virtual Classroom aan de slag te kunnen gaan. U leert zelfstandig werken met de technologie met veel mogelijkheden voor interactie. Ook de opbouw van een online training maakt onderdeel uit van het programma.

 

Ook kunt u leren hoe u uw online training kunt ontwerpen. Tijdens deze training ontwikkelt u de vaardigheden om een online programma vorm te geven. U leert hoe u een online training opbouwt en de focus behoudt en om keuzes te maken. Wilt u meer weten over de virtual classroom en onze oplossingen? Neem dan contact met ons op.

 

Contact

 Adres. W. Dreesweg 6A, 1314 VB Almere  Nederland

Tel. +31 36 767 02 95

© 2021 by Blended Communication B.V.