Virtual classroom

Maak kennis met de nieuwe manier van lesgeven! Leerlingen en leraren komen samen in een virtueel klaslokaal. De Vitual Team Room, vitero, biedt methodisch-didactisch aantrekkelijke mogelijkheden om online lessen interactief te maken. Blended Communication laat jou en jouw docenten graag met een demo zien wat allemaal mogelijk is. 

Waarom een virtual classroom?

Deze manier van lesgeven is een effectief alternatief voor de klassikale lesvorm. Het biedt meer interactiemogelijkheden dan het delen van kennis via een webinar of videoconferentie. In de virtuele klas wordt een klaslokaal nagebootst en is er sprake van direct contact tussen de docent en de leerlingen. Bij e-learning worden lessen niet op een vast tijdstip gegeven, maar kan de leerling lesstof online bekijken wanneer hij dat zelf wil. Studeren in zijn eigen tempo dus, maar wel onder online begeleiding van een docent.


Platform voor realistisch samenwerken

Vitero, Virtual Team Room, is een platform dat effectieve, virtuele trainingen en vergaderingen mogelijk maakt. In tegenstelling tot veel andere videoconferentie-oplossingen, ondersteunt vitero online samenwerking op een zeer realistische manier. Je ziet iedereen rondom een 'schoolbord' zitten waarop de docent de lesstof presenteert en leerlingen op allerlei manieren reacties kunnen geven. Het aantal 'stoelen' is eenvoudig aan te passen aan de groepsgrootte. Blended Communication biedt vitero-software as-a-service, advies en maatwerkoplossingen.

 
De Virtual Classroom training

Blended Communication biedt trainingen waarmee je zelfstandig leert werken met de virtual classroom technologie. Je ontwikkelt daarnaast vaardigheden om een online programma vorm te geven. Hoe bouw je een online training op zodat je focus behoudt? Welke keuzes maak je bij het ontwerpen van je lesprogramma?