RoadMap

vitero inspire wordt voortdurend doorontwikkeld en verbeterd. Er wordt continue aan nieuwe functies gewerkt, die in toekomstige releases beschikbaar zullen komen. De volgende roadmap geeft u inzicht in de ontwikkelingswerkzaamheden van vitero:
Geplande verbeteringen voor 2020
Bekende functies en mogelijkheden uit vitero essentials die in de loop van 2020 achtereenvolgens beschikbaar zullen worden gemaakt.
Release 2.1, 25 juni 2020
Op donderdag 25 juni 2020 wordt vitero inspire versie 2.1 gereleased. Hierin zitten onder andere de volgende nieuwe functies en verbeteringen van bestaande functies:
Refresh knop
Met behulp van de refresh knop kan elke deelnemer in geval van problemen zijn eigen audioverbinding herstellen via de linkermuisknop. Teamleaders hebben ook de mogelijkheid om de audioverbinding van alle deelnemers in de virtuele ruimte te vernieuwen met een rechtermuis klik op de refresh knop
Bericht functie
Stuur chatberichten naar specifiek naar personen of groepen. Deze functie kan worden geactiveerd door de vitero-teamleader in de instellingen. Daar kan ook worden bepaald of deze berichten functie door iedereen of alleen door teamleiders kan worden geïnitieerd.
Forum
Teamleaders kunnen een forum openen en onderwerpen aanmaken. Het forum is vooral nuttig voor sessies met grote aantallen deelnemers en voor discussies via tekstberichten die in verschillende hoofd- en breakout ruimtes kan plaatsvinden. Anonieme, gepersonaliseerde, open en verborgen forums zijn mogelijk. De verschillende fora kunnen op elk moment worden vergrendeld.
Melding
Als deelnemer ziet u meldingen (ook wel badges genoemd) waardoor u wordt geattendeerd op meldingen die u mogelijk ontgaan: bijvoorbeeld of er nieuwe berichten zijn, een nieuw reactie in een forum en meer.
Verbeterde tekstchat
De tekst chat is doorzoekbaar naar bijvoorbeeld vermeldingen of namen. Tevens kan de detailweergave worden aangepast.
Geoptimaliseerde kaartfunctie
(Co-) moderatoren kunnen direct gebruik maken van kaarten zonder dat ze een kaartvraag hoeven te starten. Deze zijn beschikbaar in het "Cards" menu.
Prestatie instellingen
Als teamleader ziet u het nieuwe menu-item "Prestatie instellingen". Hiermee bent u in staat om audiostoringen als gevolg van overmatige processor belasting voor alle deelnemers te aan te passen. De kwaliteit van beeld-scherm delen en webcam wordt verminderd en animaties worden gedeactiveerd. Deze aanpassingen kunnen individueel worden doorgevoerd.
Geoptimaliseerde weergave functie
In het menu "Display" van de 'Moderation Case' kunnen de dia's ook direct heen en weer worden geschoven met behulp van bedieningselementen.
Geoptimaliseerde kwaliteit webcam
Binnen het weergavegebied in vitero past de kwaliteit van de webcam zich automatisch aan, afhankelijk van de grootte van het scherm.
Geoptimaliseerde 'survey' functie
Na een enquête kunnen de resultaten op elk moment van de sessie als een dia worden opgeroepen en worden weergegeven in het weergavegebied.
Diverse optimalisaties en bugfixes
Tal van technische verbeteringen om het gebruik van vitero nog aangenamer te maken.
Release 2.2, medio september 2020
Vitero UPDATE v2.2.png
Medio september 2020 wordt vitero inspire versie 2.2 verwacht. In deze release zitten onder andere de volgende nieuwe functies:​​
Aanvullend licentie type: Named Moderator
Elke Named Moderator heeft een eigen persoonlijke ruimte die voor deelnemers beschikbaar is zodra de Named Moderator in de ruimte aanwezig is. Inclusief vitero outlook Add-In en de mogelijkheid om betreden van de ruimte met een wachtwoord te beveiligen.
Nieuwe optionele module, vitero audience
Met behulp van vitero audience kunnen Webcasts met grote aantallen toeschouwers worden georganiseerd. Via tekstberichten en multiple choice vragen kan het publiek actief betrokken worden bij bijvoorbeeld een expert discussiepanel.
Media direct delen op de vitero tafel
Doormiddel van drag & drop kunnen vanaf versie 2.2 PDF en JPG bestanden direct op de tafel worden neer-gelegd.  
Videobestanden synchroon afspelen 
Delen van MP4 bestanden die voorafgaand aan de sessie zijn klaargezet en daardoor gelijktijdig en synchroon aan alle deelnemers getoond kan worden.
Screenshot functie
Doormiddel van een knop direct een screenshot maken die lokaal wordt opgeslagen (vooralsnog alleen met behulp van de vitero inspire software client). 
en verder.....
Lokaal opslaan van tekstchat door teamleader, code of conduct, tekstgebaseerde megafoon functie over alle breakout rooms, permanent mute, opslaan van multiple choice vragen via VMS.
 
Toekomstige ontwikkelingen
Weergave van de ruimte
De virtual team room is geoptimaliseerd voor samen-werking en uitwisseling binnen groepen. Als u echter geen media nodig heeft en u zich volledig wilt concentreren op het gesprek, kan een cirkel van stoelen worden gebruikt als opstelling. Op dezelfde manier zitten twee groepen van stoelen tegenover elkaar voor een pro-conceptueel debat of een amfitheater voor lezingen en toespraken.
Communicatieprocessen visualiseren
Virtuele werkgroepruimtes zijn ideaal voor geconcentreerd groepswerk. Indien het concept van werkgroepruimtes verder wordt uitgebreid met bijvoorbeeld gangen, verkoopruimtes, afdelingskantoren of een ontvangsthal, ontstaat een complete virtuele locatie: het virtuele autobedrijf als rollenspel, het virtuele modelbedrijf voor het leren kennen van werkprocessen of een virtuele campus voor de moderne universiteit
Creëeren van een atmosfeer
Werkzaamheden die om concentratie vragen kunnen het beste plaatsvinden in rustige ruimtes. Er zijn echter scenario's waarin je bewust zo'n kamer wilt verlaten. Virtuele wandelingen in het bos of ontspannen gesprekken voor een open vuur kunnen helpen bij een gemoedelijke atmosfeer.

Contact

 Adres. W. Dreesweg 6A, 1314 VB Almere  Nederland

Tel. +31 36 767 02 95

© 2020 by Blended Communication B.V.