top of page
vitero_logo.jpg

Versie 2

vitero inspire wordt voortdurend doorontwikkeld en verbeterd. Er wordt continue aan nieuwe functies gewerkt, die in toekomstige releases beschikbaar zullen komen. De volgende roadmap geeft u inzicht in de ontwikkelingswerkzaamheden van vitero:

Verbeteringen in 2020
Bekende functies en mogelijkheden uit vitero essentials die in de loop van 2020 achtereenvolgens beschikbaar zullen worden gemaakt.
Release 2.2, vanaf 14 oktober 2020
Vitero UPDATE v2.2.png
Vanaf 14 oktober 2020 is vitero inspire versie 2.2 beschikbaar. In deze release zitten onder andere de volgende nieuwe functies:​​
Videobestanden synchroon afspelen 
1 kreis_video.png
Delen van MP4 bestanden die voorafgaand aan de sessie zijn klaargezet en daardoor gelijktijdig en synchroon aan alle deelnemers getoond kan worden.
Meldingen vanuit de breakout rooms
2 kreis_nextroom.png
Echt praktisch: groepen in breakout ruimtes kunnen een status communiceren via vier pictogrammen. Vooral handig bij veel groepen: als teamleader houdt u het overzicht welke ruimte hulp nodig heeft of wie er al klaar is.
Omroep naar alle breakout ruimtes
3. kreis_rundruf.png
Stuur een bericht zoals "nog 5 minuten te gaan" naar alle deelnemers in de werkgroep ruimtes. Het bericht wordt prominent weergegeven als een overlay en moet worden bevestigd. Dus u bent er zeker van dat het wordt gelezen.
Aanvullend licentie type: Named Moderator
4. kreis_named-mod.png
Elke Named Moderator heeft een eigen persoonlijke ruimte die voor deelnemers beschikbaar is zodra de Named Moderator in de ruimte aanwezig is. Inclusief vitero outlook Add-In en de mogelijkheid om betreden van de ruimte met een wachtwoord te beveiligen.
Ruimte tijdelijk blokkeren / afsluiten
5. kreis_locked_.png
Nog steeds bezig met de voorbereidingen? Open en sluit de ruimte tijdelijk. Om de deelnemers hierover te informeren, kan een bericht uit de ruimte worden getoond aan de deelnemers in de wachtruimte.
Media direct uploaden en/of delen op de vitero tafel
6. kreis_upload_.png
Toon PDF's, JPG's of PNG's spontaan rechtstreeks in de virtuele ruimte zonder gebruik te maken van het Vitero Management Systeem. Sleep eenvoudigweg bestanden op de tafel of sla ze op via media voor later gebruik.
Welkom slide in de ruimte
7. kreis_welcome.png
Of het nu gaat om een persoonlijke begroeting, een korte agenda of technische tips: verwelkom als teamleader uw deelnemers met een slide zodra ze de virtuele ruimte binnenkomen - ook al bent u zelf nog niet aanwezig.
Export van chat, berichten en forums
8. kreis_export.png
Opslaan gemakkelijk gemaakt: Exporteer belangrijke inhoud - van de chat, berichten, het forum of alles in een keer. De opties worden standaard geactiveerd voor teamleaders, maar kunnen klant specifiek worden aangepast.
Algemene en persoonlijke screenshot functie
9. kreis_screenshot.png
Teamleaders die gebruik maken van de vitero inspire client: maak screenshots via het camerapictogram. Deze worden direct op de tafel getoond. Via het toetsenbord kunnen persoonlijke screenshots worden gemaakt die lokaal op uw PC worden opgeslagen.
Permanent dempen
10. kreis_mute.png
Harde of storende achtergrond geluiden? Met behulp van de nieuwe functie die is toegevoegd aan de 'hoestknop' kunt u zich permanent muten. Dit is zichtbaar middels de doorgestreepte microfoon en het ontbreken van de geluidsgolven.  
en verder.....
Vitero UPDATE v2.2.png
Een hulpfunctie in de virtuele ruimte, media upload knop in de virtuele ruimte, multiple choice vragen beschikbaar via VMS, extra filter in de chat, extra iconen voor forums, bedienen van de pijl m.b.v. toetsenbord, klantspecifieke code of conduct en de nodige bugfixes.
Release 2.2
Release 2.1, 25 juni 2020
Vitero UPDATE v 2.1.png
Op donderdag 25 juni 2020 wordt vitero inspire versie 2.1 gereleased. Hierin zitten onder andere de volgende nieuwe functies en verbeteringen van bestaande functies:
Refresh knop
Schermafbeelding%202020-06-23%20om%2017.
Met behulp van de refresh knop kan elke deelnemer in geval van problemen zijn eigen audioverbinding herstellen via de linkermuisknop. Teamleaders hebben ook de mogelijkheid om de audioverbinding van alle deelnemers in de virtuele ruimte te vernieuwen met een rechtermuis klik op de refresh knop
Bericht functie
Schermafbeelding%202020-06-23%20om%2016.
Stuur chatberichten naar specifiek naar personen of groepen. Deze functie kan worden geactiveerd door de vitero-teamleader in de instellingen. Daar kan ook worden bepaald of deze berichten functie door iedereen of alleen door teamleiders kan worden geïnitieerd.
Forum
Schermafbeelding 2020-06-23 om 16.48.10.
Teamleaders kunnen een forum openen en onderwerpen aanmaken. Het forum is vooral nuttig voor sessies met grote aantallen deelnemers en voor discussies via tekstberichten die in verschillende hoofd- en breakout ruimtes kan plaatsvinden. Anonieme, gepersonaliseerde, open en verborgen forums zijn mogelijk. De verschillende fora kunnen op elk moment worden vergrendeld.
Melding
Schermafbeelding%202020-06-23%20om%2015.
Als deelnemer ziet u meldingen (ook wel badges genoemd) waardoor u wordt geattendeerd op meldingen die u mogelijk ontgaan: bijvoorbeeld of er nieuwe berichten zijn, een nieuw reactie in een forum en meer.
Verbeterde tekstchat
Schermafbeelding%202020-06-24%20om%2015.
De tekst chat is doorzoekbaar naar bijvoorbeeld vermeldingen of namen. Tevens kan de detailweergave worden aangepast.
Geoptimaliseerde kaartfunctie
Schermafbeelding%202020-06-23%20om%2017.
(Co-) moderatoren kunnen direct gebruik maken van kaarten zonder dat ze een kaartvraag hoeven te starten. Deze zijn beschikbaar in het "Cards" menu.
Prestatie instellingen
Schermafbeelding%202020-06-23%20om%2017.
Als teamleader ziet u het nieuwe menu-item "Prestatie instellingen". Hiermee bent u in staat om audiostoringen als gevolg van overmatige processor belasting voor alle deelnemers te aan te passen. De kwaliteit van beeld-scherm delen en webcam wordt verminderd en animaties worden gedeactiveerd. Deze aanpassingen kunnen individueel worden doorgevoerd.
Geoptimaliseerde weergave functie
Schermafbeelding%202020-06-23%20om%2016.
In het menu "Display" van de 'Moderation Case' kunnen de dia's ook direct heen en weer worden geschoven met behulp van bedieningselementen.
Geoptimaliseerde kwaliteit webcam
Schermafbeelding%202020-06-24%20om%2015.
Binnen het weergavegebied in vitero past de kwaliteit van de webcam zich automatisch aan, afhankelijk van de grootte van het scherm.
Geoptimaliseerde 'survey' functie
Enquete.png
Na een enquête kunnen de resultaten op elk moment van de sessie als een dia worden opgeroepen en worden weergegeven in het weergavegebied.
Diverse optimalisaties en bugfixes
bug fix.png
Tal van technische verbeteringen om het gebruik van vitero nog aangenamer te maken.
Toekomstige ontwikkelingen
stimmungsbild_inspire_stuhlkreis.jpg
Weergave van de ruimte
De virtual team room is geoptimaliseerd voor samen-werking en uitwisseling binnen groepen. Als u echter geen media nodig heeft en u zich volledig wilt concentreren op het gesprek, kan een cirkel van stoelen worden gebruikt als opstelling. Op dezelfde manier zitten twee groepen van stoelen tegenover elkaar voor een pro-conceptueel debat of een amfitheater voor lezingen en toespraken.
Communicatieprocessen visualiseren
stimmungsbild_inspire_firma.jpg
Virtuele werkgroepruimtes zijn ideaal voor geconcentreerd groepswerk. Indien het concept van werkgroepruimtes verder wordt uitgebreid met bijvoorbeeld gangen, verkoopruimtes, afdelingskantoren of een ontvangsthal, ontstaat een complete virtuele locatie: het virtuele autobedrijf als rollenspel, het virtuele modelbedrijf voor het leren kennen van werkprocessen of een virtuele campus voor de moderne universiteit
Creëeren van een atmosfeer
stimmungsbild_inspire_kamin.jpg
Werkzaamheden die om concentratie vragen kunnen het beste plaatsvinden in rustige ruimtes. Er zijn echter scenario's waarin je bewust zo'n kamer wilt verlaten. Virtuele wandelingen in het bos of ontspannen gesprekken voor een open vuur kunnen helpen bij een gemoedelijke atmosfeer.
bottom of page