top of page
vitero_logo.jpg

Versie 3

vitero inspire wordt voortdurend doorontwikkeld en verbeterd. Er wordt continue aan nieuwe functies gewerkt, die in toekomstige releases beschikbaar zullen komen.
Release 3.3, vanaf 7 maart 2022
Vitero UPDATE v3.3.png
vitero inspire versie 3.3 wordt vanaf maandag 7 maart 2022  beschikbaar gemaakt. Niet extreem veel nieuwe functies en mogelijkheden (die komen namelijk in v4.0), maar toch een paar goede verbeteringen. De highligts van de nieuwste versie vind je hieronder. Ben je benieuwd naar alle nieuwe functies en wil je deze zelf ervaren, meld je hier aan voor een gratis training van één uur.
Besturing en aanpassing
kreise_maus.png
Alle menu-items zijn ook toegankelijk via het toetsenbord. De zoom van de browser is verder geoptimaliseerd en ook de lettergrootte kan via het instellingenmenu worden aangepast.
Moderatie plaats
4. kreis_named-mod.png
De tweede (linker) moderatie stoel kan gedeactiveerd worden. In dat geval wordt het een deelnemer stoel. De instelling wordt opgeslagen zodra de sessie is afgelopen.
Webcam beeld
kreis_webcam.png
Het webcambeeld is ook - net als de avatar - voorzien van tekstballon, gebaren, emoji's en avatar-elementen. Dit is vooral handig wanneer u op een zoomniveau bent en de avatars niet meer kunt zien.
Bugs & kleine verbeteringen
bug fix.png
Onder de motorkap de nodige verbeteringen en optimalisaties.

Het volledige overzicht met alle nieuwe functie's, aanpassingen en verbeteringen vind je hier
Release 3.3
Release 3.2, vanaf 25 oktober 2021
Vitero UPDATE v3.2.png
Vanaf 25 oktober 2021 is vitero inspire versie 3.2 live. De highligts van de nieuwste versie vind je hieronder. Ben je benieuwd naar alle nieuwe functies en wil je deze zelf ervaren, meld je hier aan voor een gratis training van één uur.
Benoemen break-out ruimtes
2 kreis_nextroom.png
Geef de plenaire ruimte en werkgroep ruimtes een eigen naam. Bijzonder praktisch voor een snelle groepsindeling. Een aantal suggesties voor plaats, berg- en riviernamen zijn reeds voorgedefinieerd. 
Gong
kreise_gong.png
Een melding met behulp van de gong aan alle deelnemers in alle ruimtes. Naast een visueel bericht is nu ook een auditieve melding voor alle teamleaders beschikbaar.
Meer muis
kreise_maus.png
Zodra gebruik wordt gemaakt van de vitero inspire client en screen sharing is geactiveerd, zijn alle muisfuncties voor bediening op afstand beschikbaar. De middelste,- en rechtermuisknop en ook het muiswiel werken nu dus ook op afstand.  
Deelnemer(s) verwijderen
Remove participant.png
De trainer (vitero-rol teamleider) kan individuele deelnemers uit een sessie verwijderen. Daarbij kan hij of zij bepalen of de deelnemer eventueel permanent de toegang tot sessies van de groep moet worden ontzegd.
Tekstballonnen verwijderen
Tekstchat verwijderen.png
De moderator kan alle tekstballonnen tegelijk of afzonderlijk wissen. Om dit te doen, kunnen de tekstballonnen gewoon via drag & drop worden verwijderd.
Gedeelde bestanden verwijderen
bestanden verwijderen.png
Bij het verlaten van de sessie wordt aan de trainers (vitero-rol teamleader) gevraagd of de via bestandsuitwisseling beschikbaar gestelde bestanden moeten worden gewist.
Aantal microfoons bepalen
10. microfoon.png
Het aantal beschikbare microfoons kan tussen 1 en 12 worden ingesteld. Als de waarde 1 is geselecteerd en op een avatar wordt geklikt om hem of haar spreekrecht te geven, wordt de microfoon automatisch verplaatst.
Teamlink 
kreis_audience_neu.png
In de teamweergave in het Vitero Management System wordt nu een zogenaamde teamlink weergegeven, waarmee teamleden rechtstreeks toegang kunnen krijgen tot de ruimte van het team - als die geboekt is.
Bugs & kleine verbeteringen
bug fix.png
Onder de motorkap de nodige verbeteringen en optimalisaties.
Release 3.2
Release 3.1, vanaf 31 augustus 2021
Vitero UPDATE v3.1.png
Vanaf 31 augustus 2021 is vitero inspire versie 3.1 live. Het CPU-gebruik met de vitero inspire client is aanzienlijk verminderd vergelijkbaar met de browserversie. Deze en andere prestatie-optimalisaties maken een prestatieverhoging tot wel 50% mogelijk. Hierdoor is onder andere de kwaliteit van de audio minder gevoelig voor storingen in vergelijking met de browser bij extreem hoog of volledig CPU-gebruik.
Verbeteringen en features
kreis_monitoring.png
Optimalisaties en stabilisaties, zoals verbetering van het beheer van audio-apparaten, verbetering van fouten die kunnen optreden wanneer een WebRTC-verbinding tot stand wordt gebracht of verloren gaat, resulteren in audio van hogere kwaliteit, schermdeling en live beelden via een webcam.

Wanneer vitero inspire voor de eerste keer wordt gebruikt, worden de aangesloten audio-apparaten automatisch geselecteerd.

De functie [Vernieuwen] kan nu ook worden gebruikt in de browser Mozilla Firefox.

Aanvullend op het bewaren van de persoonlijke instellingen, zoals audio-apparatuur of volume via de cookies, worden nu ook de instellingen van de virtuele ruimte opgeslagen. De volgende team-gerelateerde instellingen worden opgeslagen aan het einde van een sessie en automatisch ingesteld bij het opnieuw binnengaan:
 • Pointer: vorm, kleur en oriëntatie
   
 • Webcam: activeren/deactiveren van de optie [namen
  permanent tonen] & de resolutie
   
 • Ruimte: zitplaatsen, ontwerp & instellingen voor de tafelbar
   
 • Subrooms: aantal (afhankelijk van de grootte van de kamer) & activeren/deactiveren van het kamerbericht.
   
 • Aanwezigen: naamweergave, push-to-talk beschikbaar, automatische token-toekenning & instellingen moderatie rechten
 • Forum: status (open/gesloten) & onderwerpen (naam, beschrijving en instellingen)
   
 • Berichten: status (toestaan of niet toestaan) & instellingen
   
 • Sessie recorder: opnamegebied (tafel, kamer of alles)​
Het menu [Scherm delen] is vereenvoudigd. Bij scherm delen via een browser krijgen (co-)moderatoren direct toegang tot beeldscherm delen van de desbetreffende browser door te klikken op het pictogram [Scherm delen] in de [Moderation Case] of op de tafelbalk.
Onder [Instellingen] in het menu [Webcam] kunt u nu kiezen of u uw video voor deze sessie algemeen wilt toestaan of dat u liever expliciet via een dialoog gevraagd wordt telkens wanneer de moderator u het webcamtoken geeft.
De uitslagen van [enquetes] is aangepast. De grafiek laat u nu duidelijk zien hoeveel aanwezigen aan uw peiling hebben deelgenomen en hoeveel aanwezigen zich van stemming hebben onthouden (voorbeeld: deelname: 6 (waarvan onthoudingen: 1) op 8 aanwezigen).
Bugs & kleine verbeteringen
bug fix.png
Het gebruik van de knoppen op sommige headsets opent niet langer de [Tekstchat]

In de browser Mozilla Firefox wordt de headset herkend, ook als u hem loskoppelt en weer aansluit terwijl alle "Toestaan"-meldingen voor de microfoon nog niet zijn bevestigd.

Diverse bug fixes en prestatieverbeteringen.
Release 3.0, vanaf 3 mei 2021
Vitero UPDATE v3.0.png
vitero inspire versie 3.0 is vanaf 3 mei 2021 beschikbaar. Het nieuwe vensterconcept, de uitbreidingsmodules, vitero custom design & vitero audience+ en de mogelijkheid om tot ​​12 webcams te tonen, zijn enkele van de talrijke vernieuwingen.    
Flexibel vensterconcept op de tafel 
7. kreis_welcome.png
Deel meerdere vensters tegelijk op de tafel. Je kunt ze "stapelen" of naast elkaar leggen. Bovendien helpt een preview in het functiemenu om het overzicht nog beter te bewaren.
Tot en met 12 webcams
kreis_webcam.png
Toon tot 12 live beelden. Bijzonder praktisch: De webcams flexibel opstellen-op de presentatie, naast de presentatie of helemaal zonder presentatie
Nieuwe weergave van de tafel menubalk
kreis_tischleiste.png
De vitero tafel menubalk is vernieuwd en biedt nu extra functies voor directe toegang in drie zones: links één venster bedienen, rechts de indeling van alle vensters bepalen en in het midden de 'tokens' en verdere functies.
Screen sharing - verbeteringen en mogelijkheden
7. kreis_welcome.png
Het volledige scherm kan nu ook via screen sharing worden getoond. In de 'grid weergave' scherm, is besturing op afstand van de gehele desktop op dit moment nog niet mogelijk.

Het weergeven van een venster of volledig scherm start direct zodra op de betreffende preview weergave in het menu screen sharing wordt geklikt. De bediening is hierdoor eenvoudig en de gedeelde inhoud kan snel worden gewisseld.

Elke deelnemer kan zelf instellen of het gedeelde venster automatisch over het weergavegebied van de vitero-ruimte wordt geplaatst. Deze instelling gaat via een schakelaar in het menu [Scherm delen]. Door deze functie te activeren, wordt het gebruik vergemakkelijkt, vooral voor gebruikers met één monitor.

De samenwerkingshulpmiddelen [post-it] en [stickers] en de 'pointer' in [Aanwijzer] kunnen nu ook worden geplaatst op inhoud die wordt getoond via [Screen Sharing] bij gebruik van de vitero inspire client. De functie "Geselecteerd venster automatisch in het weergavegebied plaatsen" mag in dit geval niet worden geactiveerd.
In dit geval wordt [Scherm delen] automatisch beëindigd, zodat belangrijke berichten (zoals het starten van een enquête) ook zichtbaar zijn wanneer het gesplitste venster zich op het beeldscherm bevindt. Dit verbetert het gebruikersgemak voor gebruikers met slechts één monitor.
Nieuwe extra Webcam-Token: Live beeld zonder geluid
kreis_webcam-token_neu.png
Microfoon-, webcam- en combinatietokens: 3 in plaats van 2 tokens bieden nog meer moderatiemogelijkheden. Het spreekrecht actief verdelen om discussies te structureren. Afhankelijk van de token worden de individuele deelnemers met een live beeld weergegeven.
Bestanden delen in de ruimte
kreis_dateiaustausch.png
Deel bestanden rechtstreeks in de virtuele ruimte. Stel materiaal ter beschikking van uw deelnemers of sta toe dat documenten in de groep worden uitgewisseld. Praktisch voor examens: Deelnemers kunnen hun resultaten ook "verborgen" naar de trainer sturen.
Release 3.0
Release 3.1
Vijf designs in elke ruimte
kreis_room.png
De sfeer in de ruimte veranderen met een klik? Naast het standaard blauwe design zijn er vier andere opties beschikbaar om de virtuele ruimte spontaan aan te passen: zilver, donker, weide en parket.
Tekstchat opslaan
kreis_custom-design_neu.png
Voor belangrijke informatie in de tekstchat: Sla de volledige tekstchat op als bestand of kopieer afzonderlijke berichten naar het klembord. Hiervoor is vanwege de wet gegevensbescherming een wijziging van de configuratie van de client noodzakelijk.
17 talen beschikbaar
kreis_monitoring.png
Kies nu je eigen taal in vitero: Duits, Engels, Frans, Italiaans, Chinees, Japans, Koreaans, Kroatisch, Nederlands, Pools, Portugees, Russisch, Zweeds, Spaans, Tsjechisch, Turks of Hongaars.
Vijf designs in elke ruimte
kreis_room.png
De sfeer in de ruimte veranderen met een klik? Naast het standaard blauwe design zijn er vier andere opties beschikbaar om de virtuele ruimte spontaan aan te passen: zilver, donker, weide en parket.
Tekstchat opslaan
kreis_custom-design_neu.png
Voor belangrijke informatie in de tekstchat: Sla de volledige tekstchat op als bestand of kopieer afzonderlijke berichten naar het klembord. Hiervoor is vanwege de wet gegevensbescherming een wijziging van de configuratie van de client noodzakelijk.
17 talen beschikbaar
kreis_monitoring.png
Kies nu je eigen taal in vitero: Duits, Engels, Frans, Italiaans, Chinees, Japans, Koreaans, Kroatisch, Nederlands, Pools, Portugees, Russisch, Zweeds, Spaans, Tsjechisch, Turks of Hongaars.

Nieuwe optionele modules

Vitero UPDATE v3.0.png
Vanaf vitero inspire versie 3.0 zijn drie nieuwe optionele modules beschikbaar die ook achteraf afgenomen kunnen worden. 
vitero custom design
kreis_custom-design_neu.png
De virtuele ruimte in de eigen huisstijl: diverse aanpassingen zijn mogelijk. Pas de achtergrond-afbeelding, het kleurverloop, het lichteffect, de kleur van het lettertype en uw eigen logo aan als watermerk op de tafel via de custom design editor in de virtuele ruimte.
vitero monitoring+, nu met registratie van interactie
kreis_monitoring.png
Nu ook 'credit-points' toekennen op basis van de mate van interactie. Er wordt rekening gehouden met kaart-, punt- en meerkeuzevragen. Bepaal zelf de mate van interactie voor het toekennen van permanente educatie punten.
vitero audience+
kreis_audience_neu.png
Maak nu gebruik van screen sharing en webcams tijdens grote evenement met toeschouwers. Bovendien wordt de limiet van 10 avatar-deelnemers opgeheven. Afhankelijk van de licentie kunnen tot 80 extra deelnemers als avatar worden weergegeven.
bottom of page