Webconferencing en live e-learning software voor online vergaderingen en samenwerking, Webinars en Webcasts in een virtuele ruimte

vitero staat voor virtual team room en is software die effectieve virtuele trainingen en vergaderingen mogelijk maakt. In tegenstelling tot veel andere webconferencing oplossingen, ondersteunt vitero op een zeer realistische manier online samenwerking. De spin-off van het Duitse Fraunhofer Instituut biedt een ongekend aantal functies en mogelijkheden op het gebied van ‘realtime’ en gelijktijdige online communicatie. Een zeer breed palet aan toepassingen wordt door vitero ondersteund, zoals: web conferencing, webinars, live e-learing (virtual classroom), beeldscherm delen, webcasts, online mediation, e-health (met name teletherapie) en e-collaboration.

Web Conferencing / Online Meeting

De uitdagingen die voortvloeien uit de steeds verder toenemende globalisering en voortdurende technologische versnelling, zijn aanleiding voor veelvuldig intern-, en extern overleg. Het resultaat: frequente zakenreizen naar collega’s, partners, klanten en leveranciers zorgen voor hoge kosten, een enorm verlies van tijd en veel stress en dan hebben we het nog niet eens over de negatieve invloed op het milieu.
De behoefte om te communiceren gaat echter vaak verder en is veel complexer dan een telefonische vergadering en e-mails. Een organisatie kan tegenwoordig niet meer zonder een goed communicatie netwerk. Toch is fysieke aanwezigheid niet perse nodig. Virtuele vergaderingen in vitero zijn eenvoudiger, sneller, goedkoper en vaak zelf effectiever dan een vergadering die fysiek op één locatie plaatsvind

Voor e-learning / Virtual Classroom

e-learning en virtual classrooms zitten in de lift. Of het nu online trainingen, colleges op  universiteiten of opleidingen op scholen is – de behoefte neemt overal toe. Dit is geen verrassing is aangezien de voordelen van virtueel leren duidelijk zijn: allereerst door een besparing in kosten, personeel en tijd. Ten tweede, substantieel meer personen kunnen profiteren van een breder portfolio aan opleidingen aangezien deze locatie onafhankelijk zijn.
Docenten en leerlingen worden bij elkaar gebracht waardoor het niet meer uit maakt waar leren en doceren plaatsvindt. Bovendien kunnen met virtual classrooms niet alleen bestaande leermethoden worden gevirtualiseerd, maar kunnen ook nieuwe en meer effectieve leerconcepten worden ontwikkeld zoals ‘just in time’ leren. Ervaar het zelf!

Voor Webcasts / Online Events

U bent wellicht bekend met het gedachten experiment welke als volgt gaat: “Als een boom omvalt in het bos, maar er is niemand in de buurt die dit hoort, is er dan geluid?” Hetzelfde geldt voor evenementen: uw boodschap wordt alleen gehoord indien er een publiek is. Met vitero kunnen duizend en meer toeschouwers deelnemen in uw online event, buiten de deelnemers in de virtual team room. Of het nu een toespraak, seminar, conventie of een virtueel discussie panel betreft – met vitero bereikt u meer!

De enorme omvang gaat gepaard met een grote druk om honderden deelnemers direct deel te kunnen laten nemen. Een perfecte voorbereiding en betrouwbare technologie zijn daarom een vereiste. Interessante onderwerpen en een boeiende presentatie maken het event compleet.

Voor Trainingen

vitero is zeer eenvoudig in het gebruik, voor elke gebruiker. Dankzij de ergonomie en de zeer eenvoudig gestructureerde interface is het voldoende om de ‘gebaren balk’ aan te wijzen. In enkele minuten zijn ook nieuwe deelnemers in staat om met vitero te werken en kan een sessie snel beginnen. vitero is op een dusdanige manier vormgegeven dat deelnemers geen enkele computer kennis nodig hebben. Indien noodzakelijk kan de trainer of moderator hulp bieden door bijvoorbeeld op afstand de audio en microfooninstellingen aan te passen of met behulp van de moderator pijl een knop aan te wijzen.

Voor Pilot Projecten

Voordat u gebuikt gaat maken van vitero in uw organisatie, kunt u drie maanden ervaring op doen met de software. Samen met onze partners worden pilot projecten gedaan, inclusief trainingen en technische-, organisatorische en methodisch-didactische advisering en evaluatie. De pilot is gratis en er worden geen licentiekosten in rekening gebracht, alleen de training-, en advieskosten worden doorbelast.
Een pilot project biedt de mogelijkheid om kennis te maken met vitero gedurende een bepaalde periode onder realistische condities. De proef vindt plaats in een besloten omgeving (‘test gebruikers’) en bevat onder andere:

 • Een ervaren project manager als primair contact persoon gedurende het gehele project
 • Vakkundig advies op technische en methodisch-didactische vragen
 • Gespecialiseerde project ondersteuning
 • Kwalificatie van de moderators in het gebruik van vitero
 • Data verzameling en analyse van feedback van de test deelnemers
 • Proactieve technische ondersteuning

… en nog veel meer ondersteunende diensten zoals co-moderatie op verzoek

Met andere woorden, u kunt vitero proberen zonder hoge financiële of personeels-gebonden onkosten en zonder verplichtingen voor de lange termijn. Maak met ons een afspraak voor een proefperiode in een specifieke omgeving binnen uw organisatie en ervaar de voordelen van web-based communicatie met vitero met professionele ondersteuning.

Voor Implementatie Projecten

De argumenten voor het invoeren van nieuwe software zijn legio: vaak betreft het  verhoging van de productiviteit en/of efficiency, of het succes van een product of dienst vraagt om meer capaciteit. Een fundamentele voorwaarde voor de succesvolle introductie van software, is een hoge acceptatie van de toekomstige gebruiker. Dat is de reden waarom het zo belangrijk is om fouten vanaf het begin te voorkomen en te zorgen voor een vlotte start. Met 15 jaar ervaring in live online communicatietechnologie is Vitero GmbH de expert op dit gebied in Duitsland. Onze change management projecten zorgen voor een perfect gebruik van vitero, vanaf het allereerste begin. De change management projecten hebben betrekking op het ontwerpen en plannen van de vergaderingen in vitero, integratie in bestaande organisatorische en communicatieve structuren, alsook de evaluatie en permanente optimalisatie van het gebruik.

Een change management project is vanzelfsprekend afgestemd op uw organisatie. Afhankelijk van de omvang van uw organisatie en de snelheid van de uitrol die gerealiseerd moet worden, adviseren wij ofwel een vitero basis of standaard introductie. Daarnaast bieden wij een beknopte versie van de vitero basiscursus voor MKB en ambachtelijke bedrijven.

De introductie kan drie tot twaalf maanden in beslag nemen en is afhankelijk van de complexiteit en omvang van de organisatie. Naast kundig advies op technisch en methodisch-didactische kwesties, kunnen ook de volgende diensten worden geleverd:

 • Ervaren vitero project manager als primair en permanent contact persoon gedurende de duur van het project
 • Kick-off workshop, co-moderatie, afsluitende workshop
 • Support voor ‘interne marketing’
 • Technische checks en ondersteuning
 • Documentatie en evaluatie

Gedurende het project zal vitero naadloos worden geïntegreerd in uw workflow en communicatie gewoonten. Bovendien kunnen wij vitero niet alleen laten zien als een nieuw communicatie middel tussen medewerkers en partners, maar ook demonstreren hoe uw portfolio van diensten verbreed kan worden. Op verzoek helpen wij u graag met de ontwikkeling van story board, stijlgidsen, leerprogramma’s etc.

Geef ons een opdracht voor een change management project en ervaar zelf de voordelen en bijzonderheden van internet gebaseerde live communicatie met vitero onder professionele begeleiding.

Voor e-health

In zijn algemeenheid dekt de term ‘e-health‘ alle medische diensten en overige taken in de zorgsector, waar gebruik wordt gemaakt van elektronische apparatuur. Veelal om kosten, personeel en/of tijd te besparen van: patiënten en artsen voor diagnoses of behandelingen, medisch specialisten voor lezingen en conferenties, of overleg tussen betrokken personen om gegevens uit te wisselen.
De laatste twee gevallen hebben meer betrekking op web conferencing, de communicatie tussen arts en patiënt is een bijzonder geval. Arts en patiënt profiteren niet alleen van de genoemde besparingen, maar er worden ook nieuwe concepten voor effectieve therapie  mogelijk, waarmee de invloedsfeer voor het therapeutische aanbod wordt verhoogd. Een meervoudige bekroond voorbeeld is de samenwerking tussen vitero, Parlo Institut en de Kasseler Stottertherapie.