top of page

Webinar

Een webinar is een online evenement dat vaak gericht is op het presenteren van informatie aan een groot publiek. Het draait meestal om een presentator of een klein groepje presentatoren die informatie, kennis of inhoud delen met een passief publiek. Typisch, deelnemers aan een webinar hebben beperkte interactiemogelijkheden, zoals het stellen van vragen via een chatfunctie. Webinars zijn handig voor het verspreiden van kennis, product-demonstraties en marketing-doeleinden en het geven van lezingen.

Net als met elke andere applicatie, software wordt ontwikkeld voor een bepaald doel en dit geldt helemaal voor webinars. 

Dé oplossing voor krachtige virtuele vergaderingen, webinars en samenwerking. Ervaar naadloze interactie, gedeelde inhoud en boeiende communicatie, allemaal binnen handbereik. Verbind, deel en werk samen met Adobe Connect.

Stap in de wereld van naadloze samenwerking met Webex. Ervaar moeiteloze videovergaderingen, webinars en teamwork, waarbij afstand geen belemmering meer vormt. Ontdek de kracht van verbinding via Webex.

Betreed de toekomst van interactieve webinars met Zoom. Ontdek moeiteloos presenteren, boeiende deelnemers en diepgaande analyses, allemaal binnen handbereik. Ervaar het nieuwe tijdperk van webinars met Zoom.

Wat is er anders

Webinars zijn vaak ontworpen als eenrichtingsverkeer, waarbij de presentator informatie deelt met een groot publiek. Videoconferenties daarentegen zijn meer interactief van aard, waarbij deelnemers vrijer kunnen communiceren met elkaar en met de presentator.

Doel en interactie

01

Webinars kunnen honderden tot zelfs duizenden deelnemers hebben, terwijl videoconferenties meestal bedoeld zijn voor een kleinere groep mensen.

Aantal deelnemers

02

Webinars zijn vaak gericht op het presenteren van informatie, educatie of marketing. Er is meestal een belangrijke spreker of presentator die informatie deelt met het publiek.

Focus op presenteren

03

Webinars vereisen vaak voorafgaande registratie, omdat ze vaak gericht zijn op een breed publiek en mogelijk gepromoot moeten worden om deelnemers aan te trekken.

Registratie en Promotie

04

Webinars maken vaak gebruik van speciale webinarplatforms die functionaliteiten bieden zoals registratie, enquêtes, Q&A, en de mogelijkheid om presentaties te delen.

Webinarplatforms

05

Webinars worden vaak opgenomen en kunnen later worden gedeeld met mensen die niet live konden deelnemen. Videoconferenties kunnen ook worden opgenomen, maar ze zijn meestal gericht op de live-interactie op dat moment en hebben mogelijk minder nadruk op herbruikbaarheid.

Opname en Herbruikbaarheid

06

Ervaar de verschillen

Merk op dat de grenzen tussen webinars en videoconferenties soms vervagen, omdat technologieën en platforms zich blijven ontwikkelen. Deze eigenschappen kunnen variëren afhankelijk van het specifieke platform, de instellingen en het doel van de bijeenkomst.

In de basis hebben Webinars de volgende eigenschappen:

Elke applicatie heeft zo zijn eigen 'voors en tegens' en daarom is het verstandig om zelf te ervaren wat de verschillen zijn. Neem contact met ons op voor een afspraak, wij laten je graag zien en ervaren wat de verschillen zijn.

bottom of page