top of page

evofenedex ontdekt vitero

Ondernemersvereniging evofenedex geeft sinds een aantal jaren, naast klassikale lessen, ook les via e-learning en virtual classrooms. Ruim 15.000 cursisten ronden meer dan honderd opleidingen per jaar af. In 2018 gaat Daniëlle Huijnen, projectmedewerker logistieke opleidingen, op zoek naar een nieuw systeem. Een duidelijke wensenlijst Als ervaren opleider is de wensenlijst duidelijk. Er is behoefte aan meer functionaliteit, stabiliteit van het systeem en interactie. Denk aan opname- en opmaakmogelijkheden, een chatbox en single sign-on (een keer inloggen). Daniëlle bekijkt een aantal oplossingen en is na een demo van vitero enthousiast. Het voldoet aan de wensen en al snel wordt gestart met het programma. Timo Bleeker van Blended Communication helpt Daniëlle bij de implementatie, die prima verloopt. De docenten kunnen snel uit de voeten met vitero en de cursisten zijn ook positief.


De opmars van online leren Door de coronacrisis krijgt online leren een grotere rol, ook voor evofenedex. Er worden bijna 4 keer zoveel opleidingen online gegeven. Dit was een flinke uitdaging voor Daniëlle: “cursisten, die in eerste instantie niet gekozen hebben voor een online opleiding, kregen deze wel aangeboden. Ook was het voor sommige docenten nieuw om te werken met een virtual classroom. De docenten hebben wij geholpen met het opstarten en cursisten konden een half uur voor de les inbellen en kregen een toelichting. ” Niet alle opleidingen worden online verzorgd, omdat evofenedex ook praktijk opleidingen aanbiedt, zoals een opleiding tot heftruckchauffeur en magazijnmedewerker. Op dit moment wordt bekeken of er nog meer opleidingen op afstand kunnen plaatsvinden.


De voordelen van online leren De ervaringen zijn op dit moment positief. Aan het begin van de coronacrisis was het netwerk overbelast en was de verbinding niet altijd stabiel, maar dat is ondertussen verholpen en staat los van de applicatie.

Docenten en studenten geven positieve feedback. Daniëlle vertelt: “De virtual classroom ziet er echt uit als een lokaal. Ook de effectiviteit is toegenomen en drie uur lesstof wordt nu in twee uur gegeven, omdat er geen sociale vertraging is. Er is minder gelegenheid voor het sociale aspect en ook bijna niemand komt te laat. Sommige cursisten vinden dit lastig, maar anderen begrijpen en waarderen deze efficiëntie.”

Daniëlle denkt de traditionele lesvorm niet verdwijnt: “Bepaalde opleidingen vragen om persoonlijk contact en sommige studenten zitten liever in een klas . Wel denk ik dat klassikale opleiding meer online elementen krijgt.”


vitero wordt binnen evofenedex ook gebruikt voor webinars en vergaderingen. De Raad voor logistieke kennis van evofenedex overweegt zelfs om blijvend digitaal bijeen te blijven komen: “vitero wordt door de voorzitters omschreven als een unieke tool en dat terwijl zij de afgelopen weken al met veel tools hebben gewerkt. Het verzoek was dan ook om in de toekomst digitaal bijeen te blijven komen, als aanvulling op de reguliere bijeenkomsten of zelfs als vervanging van een deel van de bijeenkomsten”.


Meer informatie? Wilt u meer weten over vitero en de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op.


Ondernemersvereniging evofenedex is het netwerk van Nederlandse handels- en productiebedrijven met een logistieke of internationale operatie. Zij zorgen ervoor dat leden hun logistiek optimaal organiseren en beter internationaal ondernemen. Het aanbieden van opleidingen is hier onderdeel van


Comentários


bottom of page