top of page

"vitero stelt niet teleur", vertelt Laura van den Ouden

Laura is eigenaar en trainer bij Expert Trainers. Ze geeft “Train de Trainer” trainingen en heeft een Online Academy. Ze zit 20 jaar in het vak en heeft 5 boeken geschreven over leren en ontwikkelen, waaronder een recent uitgekomen E-book: 100 online werkvormen. Laura spreekt regelmatig op congressen, nationaal en internationaal, over bijvoorbeeld trends in leren, borging van leren en online werkvormen en is NOBTRA Trainer van het Jaar 2020. We spreken met haar over vitero.

Voor wat voor soort sessies gebruik je vitero? Ik gebruik vitero voor de opleidingen “Train de Trainer” en “Opleidingskunde”. Voor het overbrengen van kennis, maar ook voor het leren van praktische vaardigheden, zoals het ontwerpen van programma's of het geven van een intro voor een oefening. Ik gebruik het ook voor de onderdelen gericht op persoonlijke ontwikkeling: welke adviesstijl heb ik, hoe ga ik om met conflicten?

Heb je andere applicaties gebruikt of gebruik je andere applicaties? Ja, ik ben bekend met vier andere applicaties: Adobe Connect (voor webinars), Skype (voor coaching en teamoverleg), Zoom en Teams voor trainingen.

Waarin onderscheidt vitero zich? Het gebruiksgemak en de “look and feel”. Vitero geeft veel mogelijkheden in één systeem, zoals brainstormen met geeltjes, stickers plakken, makkelijke break-outrooms en het switchen tussen functionaliteiten.

Heb je vitero je snel eigen kunnen maken? Ik heb het mij snel eigen kunnen maken. Timo heeft mij twee keer instructies gegeven en verder heb ik zelf geoefend en ervaring opgedaan tijdens de sessies. Ik voelde eigenlijk meteen in de eerste 'echte' eigen sessie voldoende vertrouwen om zelfstandig te werken met vitero.

Hoe ervaren deelnemers de sessies in vitero? Ze ervaren vitero echt als een virtueel klaslokaal en dat is dus wezenlijk anders dan een beeldbelprogramma (Zoom) of samenwerkingstool (Teams). Het design is mooi en het gemak voor de gebruiker is groot. Denk aan de structuur en functionaliteiten waardoor niet iedereen door elkaar praat, het geluid goed werkt en er leuke oefeningen mogelijk zijn.

Wat zijn voor jou de voordelen van vitero? En hoe is de ervaring en samenwerking met Blended Communication? Je kunt snel inloggen, het is veilig en het is echte classroom software (denk aan de opstelling rondom de slides en het “ik zie wat jij ziet” principe). De ervaring met Blended Communication is heel positief. Timo reageert snel, denkt mee en helpt je direct uit de nood als er iets niet lukt. De communicatie is persoonlijk en gelijkwaardig.

Heb je nog iets toe te voegen?

Doordat vitero zo goed werkt, kon ik op 26 maart mijn eerste online sessie in vitero verzorgen met een groep opleidingsadviseurs uit verpleegtehuizen in Amsterdam. Zij zijn na deze positieve ervaring doorgegaan met het volgen van online classrooms in vitero. Dat gaf mij het vertrouwen dat vitero goed ontwikkelt en de juiste software biedt. Sindsdien heb ik zo'n 40 online sessies gegeven in vitero. Ik merk dat als ik erin geloof, mijn opdrachtgevers bereid zijn met mij mee te gaan. Ze zijn nog nooit teleurgesteld!


Commenti


bottom of page