top of page

Vitero: gebruiksvriendelijke tool om online les te geven en te vergaderen

De gebruiksvriendelijke tool ‘vitero’ om online les te geven en te vergaderen, is sinds kort beschikbaar in Nederland. Vitero ofwel Virtual Team Room is in het buitenland al razend populair bij bedrijven, universiteiten, hogescholen, training- en opleidingsbureaus. Timo Bleeker, mede-eigenaar van Blended Communication, die vitero op de Nederlandse markt brengt, legt uit waarom.


Technologie ontwikkeld vanuit de praktijk


Bleeker: “Voordelen van vitero zijn onder meer de eenvoud in het gebruik en de overzichtelijkheid. De software werkt heel intuïtief en gebruikers snappen daardoor heel snel hoe ze deze online applicatie effectief in kunnen zetten voor virtuele trainingen en vergaderingen.” Technologie is één ding, het gaat echter om het gebruik. “Vanzelfsprekend leren wij onze klanten hoe vitero werkt, maar we besteden vooral aandacht aan de manier waarop bijvoorbeeld kennis en vaardigheden in een virtuele omgeving kunnen worden overbracht.” Dankzij de wetenschappelijk onderbouwde ‘user interface’ creëert vitero een bijna levensechte les- of vergaderruimte, waarbij de moderator – de docent, trainer of voorzitter – opdrachten kan uitdelen en deelnemers aan het woord kan laten door ze de microfoon te geven. “Deelnemers in de virtuele ruimte kunnen bij vragen ook hun vinger opsteken. De moderator ziet dat meteen. Dat maakt het heel overzichtelijk.” Ook tekstballonnen en chatfuncties, post-its om input te leveren wanneer de moderator een vraag stelt; alles is mogelijk.


Break-out sessie

In tegenstelling tot veel andere online communicatie oplossingen, maakt vitero online samenwerkingen nog makkelijker. Bleeker: “Voor bedrijven die effectief en efficiënt willen vergaderen, is dit een verademing. Net zoals bij een echte vergadering, kunnen groepen in kamers onderling een break-out sessie doen en na hun overleg weer samenkomen.”


Volledig op de inhoud

Online vergaderen of lesgeven levert een enorme besparing op reistijd op. Daarnaast kunnen deelnemers in vitero zich volledig richten op de inhoud. “Dat kan heel goed uitkomen wanneer deelnemers aan een gesprek zich niet door menselijke emotie willen laten leiden. Denk maar eens aan echtparen die willen scheiden en een mediator of advocaat inschakelen bij hun echtscheidingsprocedure. Ze hoeven met vitero niet fysiek in dezelfde ruimte te zijn en kunnen zich daardoor puur op de inhoud concentreren.” Met vitero tilt Blended Communication online communicatie en samenwerking naar een hoger niveau.Comments


bottom of page